Lukisan hodoh!

1997

Lukisan yang agak huduh skali, tapi tergantung gak kat dinding. Hahahaha!! Ni rasenya mase aku Form 3. First time painting lukisan sebesau ni. Painting gune oil paint tak silap rasenya. Bertempat di Kompleks Budaya Kraf. Hari tu jugak kene pi Tower Record kat KL plaza. Ape lagi lukis cincai ah. Ade budak kecik tu lukis lagi cantik dari aku. Tuan yang jaga kiteorg ni En. Usop Gajah. Aku sebenarnya nak lukis gambar planet. Tibe-tibe lukis gunung ni plak. Menyesal plak tak buat betol-betol. Tapi takpe dapat tiket pi tgengok Westlife, hahaha. We join contest. Mase tu aku kaki boyband, tapi takdelah fanatik pon. Siap shakehand and dapat tandatangan skali. Klakar pulak bile fikirkan. Hah, sebelom aku melukis gune board ni, kiteorg ade praktis melukis atas kertas minyak. Aku lukis pakcik Red Indian. Tapi lukisan tu En. Usop Gajah yang hold. Tak tau pe jadi. So kalau korang pergi ke HUKM nampak lah lukisan ‘cun’ ni. Ini untuk amal kebajikan yang dilukis oleh anak-anak warga HUKM.

Advertisements

~ by o0sidekick0o on July 31, 2009.

2 Responses to “Lukisan hodoh!”

  1. aku suke karya2 usop gajah…modern art…lukisan yg nmpak naif…tpi aku suke bile tgok lukisan2 cam nie…sbb aku kan mngimbau zaman kanak2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: